Falcon Plaza

Drankspel Kingsen spelen

Heb je wel eens van het drankspel Kingsen gehoord? Het is een erg bekend spel, en wordt veel gespeeld in kroegen, met feestjes of bij vrienden onderling. Het spel is eenvoudig te leren en we leggen je er graag wat meer over uit. Het spel wordt steeds vaker gespeeld, dit kan op allerlei manieren en bij allerlei gelegenheden. Je moet er alleen wel aan denken dat je verantwoord met de drank om blijft gaat en niet hele grote glazen vol doet en iemand deze op laat drinken. Zorg dat het voor iedereen leuk is, bespreek de regels en dan kan het echte werk beginnen. Je geniet zo van een leuke spelletjesavond of een avond in het café.

Wat heb je nodig voor Kingsen? 

Om te beginnen heb je voor het spel Kingsen een pakje waterbestendige speelkaarten nodig, maar ook een groot bierglas en genoeg bier, sterke drank of wijn. Als je dat allemaal in huis hebt dan kan het snel beginnen. Het eerste wat je gaat doen is een groot bierglas op het midden van je speelveld plaatsen (de tafel). Je vult het dan met bier, wijn of met sterke drank of wat anders naar keuze. De persoon die het spel verliest moet het glas vol met dranken leeg drinken. Ben daarom wel verstandig hoeveel je in een glas doet, het moet wel verantwoord zijn! 

Het vervolg

Je moet een pakje kaarten pakken en die leg je in een cirkel om het glas heen. De kaarten moeten dan ook aaneengesloten blijven liggen, er mogen geen open gaten zijn in de cirkel van de kaarten. Nu is het tijd om het spel te beginnen en de eerste speler pakt een kaart en zal dan de opdracht uit moeten voeren die bij de betreffende kaart hoort. Als iemand de cirkel openbreekt, dan drinkt deze speler het glas leeg. De persoon die de vierde en de laatste koning pakt, die heeft echt verloren. Het is een leuk spel wat je met vrienden kunt spelen, je hebt dan een gezellige avond en je hoeft het glas niet helemaal vol te doen. Doe het rustig aan, zodat je allemaal een leuke en verantwoorde avond hebt.