Falcon Plaza

Wat voor apparatuur wordt gebruikt in de horeca?

In de horeca wordt natuurlijk veel apparatuur gebruikt. Deze apparatuur wordt over het algemeen niet gebruikt in het eigen huishouden, dus het is geen schande dat je niet exact weet welke apparatuur een horecagelegenheid precies nodig heeft. In dit artikel vertel ik je welke apparatuur je precies nodig hebt voor jouw horecagelegenheid. 

Kookapparatuur

Er zijn maar weinig horecagelegenheden die geen keuken hebben, dus het is belangrijk om goede kookapparatuur te hebben. In horecagelegenheden is het hebben van kleine apparatuur meestal niet heel efficiënt en handig, dus het kiezen van grotere, maar wel duurdere, kookapparatuur is eigenlijk wel een noodzaak. Deze apparatuur heb je in ieder geval nodig:

  • Frituurpan: dit is natuurlijk een weggever, maar eigenlijk voor elke horecagelegenheid wel een must-have. In een frituurpan kan niet alleen patat gefrituurd worden, maar ook kip en andere snacks. Ook is het natuurlijk heel handig dat een frituurpan een korte bereidingstijd heeft. 
  • Heteluchtovens: een heteluchtoven kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Een oven is essentieel voor een horecagelegenheid, want er kan zowel mee gebakken als gebraden als gesmoord worden. 
  • Koffiezetautomaat: dat een koffiezetautomaat nodig is in een horecagelegenheid wist natuurlijk iedereen al, maar het beste voor een horecagelegenheid is om een professioneel koffiezetautomaat aan te schaffen. Een professioneel koffiezetautomaat kan veel meer koffies bereiden dan een normaal koffiezetautomaat. Ook is de smaak veel beter bij een professionele automaat. Zo kun je je gasten tevreden houden en ze de beste koffie serveren. 
  • Bakplaten: deze apparatuur is niet nodig voor elke horecagelegenheid, maar is wel noodzakelijk voor restaurants. Een bakplaat kan voor verschillende kookmethodes gebruikt worden en biedt veel toevoeging aan de bereiding van het diner.

Koelapparatuur

Koken is niet het enige wat belangrijk is voor een horecagelegenheid. Veel gasten komen in de zomer natuurlijk voor een koel drankje, dus goede koelapparatuur is heel belangrijk. Niet alleen voor het drinken, maar ook voor het vers houden van de verschillende ingrediënten die gebruikt worden. 

  • Koelkast: een restaurant heeft natuurlijk een goede koelkast nodig en dan met name horeca koelkasten. Er zijn verschillende soorten koelkasten voor de horeca, namelijk: inloopkoelkasten, preparatie koelkasten en onderbouwkoelkasten
  • Vriezer: ook zijn er natuurlijk vriezers nodig en met name wederom horeca vriezers. Er zijn veel ingrediënten, zoals vlees, wat het best bewaard kan worden in vriezers, dus het hebben van een goede vriezer is noodzaak.

Ijsblokjesmachine: veel gasten kunnen het wel waarderen om ijsblokjes in hun drankje te hebben en dat voornamelijk in de zomermaanden natuurlijk. Je kunt er voor kiezen om altijd zelf ijsblokjes te kopen, maar dat is veel duurder en veel minder makkelijk dan het aanschaffen van een ijsblokjesmachine.