Falcon Plaza

Bij deze 5 restaurants in Groningen moet je eens gegeten hebben

Groningen is natuurlijk de hoofdstad van de provincie Groningen en ook nog eens één van de best bezochte steden in Nederland. De meeste mensen maken er een dagje uit van en blijven dan vaak ook middag- en/of avondeten, maar waar moet je gaan eten als je nog niet in Groningen bent geweest? In dit artikel behandel ik de vijf beste restaurants in Groningen. 

1 De Betere Tijden

De Betere Tijden staat bekend om haar menu, welke bestaat uit drie, vier of vijf gangen. Het menu wordt aangepast naar de voorkeur van de gasten. Mochten de gasten liever drie gangen hebben dan vijf, dan wordt dat geregeld. Ook worden de dieetwensen van gasten meegenomen in het dieet. Lust iemand of mag iemand bijvoorbeeld geen vis of vlees hebben, dan wordt daar een vervanger voor gezocht om alsnog een heerlijk diner te kunnen verzorgen. Het menu bestaat uit Europese gerechten.

2 Cho Fah Eathai

Het menu van Cho Fah Eathai bestaat volledig uit Thaise gerechten. Het menu bestaat uit verschillende delen, waarbij zowel de traditionele gerechten, de beroemde gerechten en de minder beroemde, maar nog steeds heerlijke, gerechten zijn opgenomen in het menu. Het is gebruikelijk in Thailand om alle gerechten in één keer uit te serveren. De gehele bestelling komt dus in één keer op tafel, waarbij je zelf de volgorde van het eten kan bepalen.

3 Brussels Lof

Brussels Lof is een restaurant wat visgerechten, vegetarische gerechten en kaasfondue serveert. Het restaurant is zowel voor de lunch als voor het diner geopend. De groenten die gebruikt worden voor de gerechten komen vanuit de moestuin en de vissen die gebruikt worden, zijn gevangen door kleinere vissersboten. Ook is de eigenaar zelf veel op pad in bossen om verse plantjes en paddenstoelen te vinden.  

4 Gustatio

Dit Italiaanse restaurant in Groningen serveert alleen Italiaanse gerechten. De eigenaar van dit bedrijf is een familie uit Rome met passie voor de Italiaanse keuken. De gerechten worden op traditionele wijze bereid en daarom worden de gerechten ook niet veranderd bij de bereiding als deze toevoegingen de smaak van het gerecht zullen veranderen. 

5 Houdt Van Eten

Dit knusse restaurant in het hart van Groningen serveert heerlijke culinaire gerechten. Het menu van ‘Houdt Van Eten’ verandert in verband met de corona omstandigheden elke maand. Elke maand komt er een nieuw menu, bestaande uit 5 gerechten, om af te kunnen halen of te laten bezorgen. In deze menu’s zitten vleesgerechten, maar ook visgerechten. Ook zitten er vegetarische gerechten in.